E Drejta

Ai që ka të drejtë, është i gëzuar e i kënaqur edhe në qoftë i mundur; ai që s'ka të drejtë, është i mërzitur e i brengosur edhe në daltë fitues!..

***

E drejta është, në vetvete, e bukur, ashtu edhe ai që ka të drejtë, është i këndshëm. Edhe sikur të bjerë në baltë, ai që ka të drejtë mbetet i pastër; ai që s'ka të drejtë, edhe me erëra të mira sikur të lahet, mbetet i pistë e i ndyrë...

***

Edhe sikur ngjyra dhe forma të ndërrojnë, rrënja nuk ndryshon, edhe sikur titulli e fama të ndërrojnë, personi nuk ndryshon. Këto kanë qenë dhe gjërat që e kanë mashtruar më shumë njeriun: ngjyra, trajta, titulli dhe fama...

***

Ai që e shtyp të dobëtin, është i mundur dhe në qoftë fitues; ai që ka të drejtë, është fitues edhe në qoftë i mundur!

Pin It
  • Publikuar më .
© 2022 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.