Sjellja dhe Veprimi

Besimi fetar konkretizohet me veprim...

***

Gjërat që bën, besimtari i bën me mendimin se i nënshtrohen kontrollit të Allahut.

***

Shiu ndodhet në ajrin me re, kurse sjelljet e mira, në zemrat e lidhura pas Allahut!..

***

Çdo gjë mund të vihet nën kontroll, por karakteri, vështirë...

***

Eshtë turp për njeriun e moshuar që të pijë gji, por edhe prerja prej gjirit, e vështirë...

***

Nxehja e njeriut që nuk nxehet kurrë, është e veçantë...

***

Ashtu si hija e shkopit të shtrembër nuk do të jetë e drejtë, ashtu edhe sjelljet e dikujt që nuk e ka balancuar mirë peshoren e zemrës, nuk mund të jenë të drejta...

***

Po qe se njerëzit të kanë dhënë ty një vend sipas sjelljeve të tua, është e kotë të presësh një trajtim tjetër prej tyre pa e ndryshuar veten...

***

Nuk ka gjë më të ëmbël se kënaqësia, më të hidhur se nevojtaria ndaj të tjerëve dhe më të rëndë se besimi kur kushtet nuk e lejojnë...

***

Fjala pa punë, miqësia pa besë dhe jeta pa kënaqësi s'janë tjetër veçse nga një gënjeshtër më vete...

***

Afrohuni e shkrihuni me njëri-tjetrin si të dashurit, por në punë e veprime silluni sipas parimit të të qenit të huaj...

***

Lëre, mos fol ti për veten tënde, të flasin punët dhe sjelljet e tua për ty!..

Pin It
  • Publikuar më .
© 2022 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.