• Home
  • Veprat
  • Nga Penza e thyer dhe Dritat e rrugës

Armata e Dritës, ndër fytyrat drita-bukuri,
Ndër zemra lumturi e nxehtë dhe e thellë;
Shpërndajnë gjithandej krahë-krahë kënaqësi,
Ndër sy Pafundësia u shtrihet brenda, thellë…
Armata a Dritës, ndër fytyrat drita-bukuri.

Aromë dehëse era që gjokset shpërndajnë,
Ndër shpirtra me mendime ngjyra-ngjyra çdo ditë,
Ndjenjat, mendimet, të gjitha prej drite i kanë…
Si fluturat e natës vijnë rrotull në dritë,
Aromë dehëse era që gjokset shpërndajnë.

© 2024 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.