I Thjeshtë

Kush është kompetent, i thjeshtë;
S'ka vlerë, egoist dhe mendjemadh në është.

Kush veten qorton, limanin e vet hap,
Ç'ka brenda, e nxjerr jashtë, krenar në është.

Diçka e përkohshme nefsi, ja u plak e mori fund,
Dora, lëkura –të ndyra, me tjetërkënd i dashuruar n'është.

Kokën vë përpara e shëtit, as vë re, as kupton,
Endrra me perla thur, mik me djajtë në është.

Ndjesitë-karrocë mbretërore, mbret në të kënaqësia,
Hyn në parajsë, në kërkim të dashurisë në është.

I Drejti i do robërit për në parajsë nxitojnë,
Kush s'njesh drejtësi, dikur pendohet, i pamëshirshëm n'është...

Pin It
  • Krijuar në .
Copyright © 2020 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Tutti i diritti riservati.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.