Gülenova poruka saučešća palestinskom narodu

Fethullah Gülen

Donosimo vam sadržaj poruke u kojoj Fethullah Gülen izražava saučešće porodicama poginulih tokom zadnjih napada Izraela na pojas Gaze.

U danima kada se islamski svijet nalazi pod okriljem duhovnog ambijenta časnog Ramazana i kada svaki musliman traga za Lejletu'l Kadrom u želji da obezbijedi Allahovo zadovoljstvo, za napade Izraela na Gazu i nevini palestinski narod saznao sam u momentu boravka u i'tikafu. Nijedan savjestan čovjek ne može prihvatiti ubijanje nevinih ljudi i napade koji se ne obaziru na djecu i žene.

Nesreća koja je pogodila našu braću u Gazi koji već godinama žive pod nadzorom, pri čemu nisu u mogućnosti zadovoljiti ni osnovne ljudske potrebe, ogromna je do te mjere da će uzdrmati svakog čovjeka koji nije izgubio ljudskost, ali i cijelu zemlju i nebo.

Ovih dana mi još jednom proživljavamo težinu svoje nemoći i svoje slabosti u kontekstu svjetskog poretka. Za našu braću koji su izgubili život u napadima, Najmilostivijeg Gospodara molimo za rahmet, a njihovoj rodbini i kompletnom palestinskom narodu izražavamo najiskrenije saučešće.

Sve što možemo učiniti da čim prije prestanu napadi Izraela na Gazu i da se što prije uspostavi mir jeste da se sa bolnim vapajem sklonimo pod okrilje milosti i zaštite Uzvišenog Gospodara. Molim Allaha, dž.š., da u ovim danima, kada Njegova milost pada poput kiše, pomogne svim nemoćnima, a posebno našoj braći u Gazi.

M. Fethullah Gülen

Pin It
  • Napravljeno na .
© 2022 Fethullah Gülen web stranica. Sva prava zadržana.
fgulen.com, zvanična internet stranica turskog učenjaka i mislioca Fethullaha Gülena Hodžaefendije.