Kush është M. Fethullah Gylen?

Gyleni lindi në vitin 1941 në një familje tradicionale me 5 djem dhe 2 vajza në komunën Pasinler të Erzurumit. Babai i tij, Ramiz Efendi, ishte një imam i punësuar nga shteti i cili kreu misionin e tij në rajone të ndryshme. Erzurum shtrihet në verilindje të Turqisë dhe është nga pikëpamja social-kulturore një rajon shumë konservator. Ai është një qytet që për shekuj me radhë ka pasqyruar vlerat bazë fetare dhe kombëtare në strukturën e vet shoqërore.

Pin It
  • Publikuar më .
© 2023 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.