• Home
  • Jeta
  • Ura mes të shkuarës dhe të ardhmes

Ura mes të shkuarës dhe të ardhmesFethullah Gylen
Ura mes të shkuarës dhe të ardhmes

Këtu më duhet të theksoj edhe diçka patjetër: Sidomos në ditët tona, duke pasur parasysh delikatesën ideologjike e politike aktuale, shprehja haptazi e mendimeve rreth disa temave është vështirësuar së tepërmi. Ndaj edhe përshkrimi me përpikëri i një personaliteti si Fethullah Gyleni, kërkon një kujdes e saktësi të veçantë. Duke pasur parasysh se personi që shkruan nuk është personi për të cilin shkruhet, nuk duhet dhënë shkas që personi i cili ndërmerr punimin të gjykohet me mendimet e komentet e atij që shkruan për të, pasi ai shkruan aq sa kupton dhe atë që kupton nga vepra e Gylenit. Ndaj duam të theksojmë se asnjë interpretim apo koment i bërë në këtë libër nuk paraqet një cilësi zyrtare në lidhje me Gylenin dhe nuk mund të ketë lidhje të drejtpërdrejtë me të. Këndvështrimi, mendimet, komentet dhe vlerësimet janë krejtësisht personale. Në qytetërimin tonë, ku të drejtat e njeriut dhe liritë themelore janë kaq në plan të parë, besoj se është i domosdoshëm edhe një theksim i tillë.

© 2024 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.