Defekt Mase

Nga dje e gjer më sot, të gjitha të këqiat iu bënë popullit të pranueshme duke e bindur atë se "ka edhe më keq"! Për më tepër, ato u nxitën të duartrokiten si "e keqe e mirë"! Krejt si në fjalën e urtë, "Kur shoh të pafenë, lus mëshirë për mosbesimtarin!" Pavarësisht nga ç'sistem i mallkuar të burojë kjo ide tradhtare, pranimi i një relativiteti të tillë për besimin tonë, mendimin tonë historik, për zakonet dhe traditat tona si një e vërtetë absolute duke e bërë, pastaj, njësi mase, s'është gjë tjetër veçse miratimi i një shfisnikërimi dhe shpërfytyrimi të pafund...

Pin It
  • Krijuar në .
Copyright © 2020 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Tutti i diritti riservati.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.