Lutja

Lutja është ushqimi i shpirtit dhe ky ushqim i duhet dhënë pandërprerë!

***

Lutja është një magjistar që i jep krahë vullnetit; sekretin e kësaj nuk mundet ta kuptojnë veçse ata që luten vazhdimisht!

***

Duke i kapërcyer shkaqet dhe pretekstet, lutja është edhe siguria në fuqinë e Allahut, edhe shpallja e dobësisë së njeriut!

***

Virusi më i rrezikshëm që i bie në qafë lutjes është njohja e shkaqeve si agjentë të vërtetë. Shpirti i kapur nga ky virus kërkon mjekim "ekstra"!

***

Lutja më e mirë e bërë kundër dhunës është lutja e bërë në kohën e prehjes dhe rehatisë!

***

Imzot, shtoma besimin dhe sigurinë në Ty dhe në lutjet drejtuar Ty dhe më bëj ta ndiej me vetëdije se respektimi i shkaqeve është një detyrë!

***

Imzot, as kam mundësi ta duroj ndëshkimin Tënd, as dhe kam fuqi të mbes pa mëshirën Tënde!

***

Imzot, dhe në bëfsha pabesi duke ndenjur larg Teje, gjendja ime thërret me të madhe se nuk do të mund të rri pa Ty! E kërkoj favorin Tënd jo për të shpëtuar prej pabesisë sime, por se kam aq shumë nevojë për Ty!..

Pin It
  • Krijuar në .
Copyright © 2020 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Tutti i diritti riservati.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.