Historia Përbëhet Prej Faqesh Shembullore

Eshtë gabim të presësh që ngjarjet historike të përsëriten identikisht. Edhe në pastë ngjasim, çdo ngjarje është e kushtëzuar nga koha dhe mjedisi. Nisur nga kjo, nga historia merret shembull e jo mësim!

***

Nuk ka qoftë edhe një gjë të vetme mes gjërave mbi të cilat lind e perëndon dielli, që të mbetet e njomë...

***

Nuk ka qoftë edhe një individ të vetëm e një komb të vetëm që të ketë mbetur në majat e përjetësisë...

***

Krahas faqeve të këndshme të historisë, njeriu duhet të lexojë pak edhe faqet e frikshme e rrëqethëse të saj në mënyrë që të marrë masat e nevojshme, ndryshe, në mendimet e veta, mund të mbetet gjithmonë fëminor!

Pin It
  • Publikuar më .
© 2021 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.