Prej Teje Gjithçka

Çdo gjë nga Ti, Ti je pasuria,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!
Ti je Filimi, Ti je Përjetësia,
Imzot, i ktheve sytë nga Ti!

Çdo gje që gjeta, tek Ti e gjeta,
Dhe nga falsiteti shpëtova tani;
Rob t'u bëra, në derë t'u mbështeta,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Drita jote gjithkah ndrin,
Dritë nuk sheh, kush s'ka sy;
Për të mjerët Ti je shpëtim,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Me Ty parajsë kthehet çdo vend,
E mira prej teje, për kë nderimi?
As bën pak mëshirë për robin tënd,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Për zemrat besim, për zemrat jetë,
Tek besimtarët vendosmëri;
Halli i dyshuese frikë do të jetë,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Me dritën tënde gjithçka sqaron,
I shushaturi argument kërkon e rri
Kur shfaqjen tënde kudo e provon;
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Gjithësia-liber, materja flet vetë,
Dhe pemët dhe dheu, dhe bari...
Për Ty flasin gjethet fletë-fletë,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Drejt dijes tënde u drejtova,
Nga dashuria çdo ditë lotova,
Dhe britmën time ndër maja e fluturova,
Imzot, i ktheva sytë nga Ti!

Pin It
  • Publikuar më .
© 2021 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.