Vjen

Rreth garës për udhëheqje...

Çna ardhtë neve, nga brenda na vjen,
Kush s’njeh kufinj, nga injorantët vjen.

E keqja mbështolli çdo anë tejpërtej,
Nga rruga vjen dhe nga bregu vjen.

Popullit shpirti në buzë i erdhi,
Shpirti që po del, nga Azraili vjen.

Populli shkatërruar, turma endacake,
Kush s’di të qeverisë, nga të paaftët vjen.

Mjerimi i jetuar në emër të gjeneratës,
Nga të rinjtë vjen dhe nga të rriturit vjen.

Gënjeshtër, mashtrim, një mall i pëlqyer,
Dikujt nga soji, dikujt nga rrënja i vjen.

Turpit dhe frikës, së fundi, lamtumirë,
Kur s’di ç’ka Përtej, nga befasia vjen.

U mbyllën të marrët të gjithë në çmendinë,
Marrëzia neve prej mençurisë na vjen.

Të pabesëve u hapet rruga në çast kudo,
Të gjitha këto nga ai shkaku i parë na vijnë.

Pin It
  • Publikuar më .
© 2021 Faqja e internetit të Fethullah Gylenit . Të gjitha të drejtat të rezervuara, Faqja zyrtare në gjuhen shqipe e mendimtarit Fethullah Gylen.
fgulen.com, është faqja zyrtare e mendimtarit Fethullah Gylen.