Devijantnost

Koliko smo puta zaronili u strašne nepoznanice zbog priča i izmišljenih privida i ništa nismo postigli...! Nismo došli ni do Lejle zbog čije ljubavi smo zabrinuti postali, niti se možemo vratiti na obalu s koje smo zaronili.

* * *

Kada se bilo koje društvo počne udaljavati od svojih korijena, u potpunosti se mijenja ugao njegove percepcije i njegove vrijednosti i kriteriji se preturaju naglavačke. U ovakvom društvu džihad se naziva nasiljem, nepravda pravdom, a prokletstva se prosipaju na našu povijest... Pišu se pjesme pohvalnice za odvratne i prljave stvari, a ponižava se lijep odgoj i čistota. Uzdiže se nečastan i nemoralan život..., odbacuje čednost, a drskost je sasvim normalna stvar. Napada se sa svom niskošću svaki onaj koji je vezan za narod i prošlost, a uzdiže se vrijednost onih koji su prekinuli veze sa svojim korijenima i porijeklom.

* * *

Ustrajavanje u miješanju s drugim spolom, ćaskanju s njim i želja za konstantnim druženjem s njim jeste rezultat slabosti, poremećaja u prirodi ili znak nošenja osobina tog spola.

Pin It
  • Napravljeno na .
© 2021 Fethullah Gülen web stranica. Sva prava zadržana.
fgulen.com, zvanična internet stranica turskog učenjaka i mislioca Fethullaha Gülena Hodžaefendije.